طرز تهیه غذای افطار سبک

غذای افطار باید سبک باشد و این توصیه تمام پزشکان برای ماه رمضان است. بعضی از غذاها با وجود سبک بودن، بسیار خوشم طعم و مقوی هستند. از غذای های افطار سبک می توان به حلیم بادمجان، حیلم گندم، آش شله قلمکار و … اشاره کرد.پ در این مطلب روش تهیه غذاهای افطاری سبک را آموزش می دهیم. اگر برای وعده افطار به دنبال غذایی خوشمزه و سبک هستید در این مطلب 4 غذای سبک برای افطار را به شما آموزش می دهیم. امیدواریم از این غذاهای خوشمزه لذت ببرید. غذای افطار سبک

طرز تهیه آش شله قلمکار

این غذا در اکثر شهرهای ایران در ماه رمضان بسیار پرطرفدار است زیرا طعم خوبی دارد و سبک است. زمان لازم برای آماده سازی و پخت این غذا 4 ساعت است. این غذا هم یکی از غذاهای افطار سبک است.

مواد لازم

  • سبزی آشی نیم کیلوگرم
  • نخود، لویا و عدس 450 گرم تمام حبوبات
  • برنج نصف پیمانه یا 100 گرم
  • گوشت بدون استخوان نیم کیلو
  • پیاز سرخ شده 5 قاشق سپ خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه

حبوبات را از روز قبل بخیسانید، سپس آنها را خوب بپزید.

برنج را حداقل 5 ساعت خیس کنید و آن را بپزید.

گوشت را با مقداری پیاز و فلفل درون قابلمه یا زودپز بگذارید تا پخته شود، پس ا اینکه پخته شد آن را بکولید تا له شود.

سپس حبوبات، برنج پخته شده و گوشت له شده را در آب گوشت بریزید و بر روی حرارت بگذارید.

سبزی خرد و ساطوری شده را هم اضافه کنید هم بزنید و حرارت را کم کنید تا اش جا بفیتد.

نمک را به مخلوط اضافه کنید.

بعد از اینکه جا افتاد و اب ان غلیظ شد حرارت را خاموش کنید و آش را درون یک کاسه بریزید.

روی اش را با پیاز داغ تزیین کنید.

غذای افطار سبک

طرز تهیه شیر برنج

شیر برنج غذایی خوشمزه است که برای وعده سحر هم می توانید آن را استفاده کنید. زمان آماده سازی و پخت آن 4 ساعت است.

مواد لازم

  • برنج 1 پیمانه
  • شیر 2 لیتر
  • گلاب نصف پیمانه
  • نمک یا شکر به میزان لازم

طرز تهیه

برنج را خوب بوشید و آن را 2 ساعت در آب خیس کنید.

بعد از اینکه خیس خورد آن را با دو لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود و نرم شود.

وقتی کمی آب آن تمام شد و نرم شد شیر را به آت اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا خیلی آهسته بجوشد، غلیظ شود و جا بیفتد.

در دقایق آخر گلاب را اضافه کنید و بعد از 2 یا 3 قل شعله را خاموش کنید.

شر برنج را درون یک کاسه مناسب بریزید و آن را با نمک و یا شکر میل کنید.

غذای افطار سبک

طرز تهیه حلیم بادمجان

حلیم بادمجان غذایی سبک و خوشمزه است که ترکیبات مغذی دارد و برای وعده افطار مناسب می باشد. زمان تقریبی برای آماده سازی و پخت این غذا 4 ساعت است.

مواد لازم

  • گوشت گردن گوسفند 400 گرم
  • پیاز خرد شده 2 عدد
  • سیر 4 حبه
  • عدس پخته یک و نیم لیوان
  • بادنجان 4 عدد
  • پودر فلفل چیلی 1 قاشق چای خوری
  • زردچوبه، نمک، فلفل و روفن به میزان بازم
  • کشک 3 قاشق سوپ خوری
  • پیاز و سیر سرخ شده، گردو و پودر دارچین برای تزیین غذا

طرز تهیه

ابتدا باید گوشت را بپزید، گوشت را با پیاز، سیر و آب در زودپز یا قابلمه بر روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.

عدس را بشویید و بپزید.

بادنجان را بشویید و پوست آنر را بگیرید و در تابه ای سرخ کنید.

بعد از اینکه گوشت ها پخته شدند پیاز را خرد کنید و در تابه با مقداری روغن سرخ نمایید.

استخوان های گوشت را جدا کنید و آن را با مقداری فلفل، دارچین و زردچوبه به پیازهای اضافه کنید و تفت دهید.

عدس های پته شده را به مخلوط گوشت و بادمجان اضافه کنید.

تمام مواد را با هم مخلوط کنید و طعم آن را بچشید و اگگر نمک و فلفل نیاز داشت به آن اضافه کنید.

سپس آن را با گوشتکوب چوبی و یا برقی خوب بکوبید.

در آخر کشک را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و بگذارید چند دقیقه بر روی حرارت بماندف سپس حرارت را کم کنید و آن را در یک ظرف مناسب بریزید.

روی حلیم و بادمجان را با گردوی خرد شده و پیاز داغ تزیین کنید.

غذای افطار سبک

طرز تهیه حلیم گندم

حلیم گندم هم غذایی خوشمزه و سبک است و برای افطار گزینه ای مناسب است. برای آماده سازی و پخت این غذا نیاز به 4 ساعت زمان دارید.

مواد لازم

  • گندم پوست گرفته نیم کیلو
  • گوشت گردن یا گوشت بوقلمون نیم کیلو
  • پیاز 2 عدد
  • آب گوشت 3 لیوان
  • نمک و دارچین به مقدار لازم
  • کره 100 گرم

طرز تهیه

در ابتدا گندم ها را بشویید و از شب قبل آن را خیس کنید.

گندم ها را روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند و آب آن تبخیر شود.

گوشت را با 2 پیاز و آب در زودپز یا قابلمه بگذارید تا پخته شود.

استخوان های گوشت را جدا کنید و گوشت را ریش ریش کنید.

سپس جوانه گندم پخته شده را درون مخلوط کن بریزید و کمی آب گوشت روی آن بریزید، سپس آن را مخلوط کنید تا گندم ها صاف و یکدست شوند.

گندم نرم شده را با گوشت های ریش ریش شده اضافه کنید و کمی آب گوشت با مقداری نمک روی آن بریزید.

مخلوط را بر روی حرارت بسیار کم قرار دهید و آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

بعد از اینکه مقداری غلیظ و کشدار شد آن را خاموش کنید و در طرفی مناسب بریزید و بر روی آن کمی پودر دارچین تزیین کنید.

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *