خاصیت میوه گارسینیا کامبوجیا برای لاغری، کاهش وزن و سلامت بدن

🥝 خواص مواد غذایی و تغذیه

گارسینیا کامبوجیا

گارسینیا کامبوجیا

گارسینیا کامبوجیا در کشورمان به نام کامبوجا شناخته می شود و میوه گرمسیری کوچک شبیه کدوتنبل به رنگ سبز، زرد کمرنگ یا قرمز می باشد که بومی کشور هند و جنوب شرقی اسیا است و به دلیل داشتن مقدار زیاد هیدروکسی تریک اسیدی که دارد می تواند باعش کاهش وزن شود.

در این مطلب با طریقه مصرف میوه گارسینیا کامبوجیا و تمام فواید این میوه آشنا می شویم.

ارزش غذایی گارسینیا کامبوجیا در 100 گرم

کالری 73 / چربی 0.5 گرم / کربوهیدرات 1.9 گرم / پروتئین 0.4 گرم / فیبر 1.8 گرم

مقدار مصرف گارسینیا کامبوجیا (با مشورت پزشک متخصص)

قرص های کامبوجیایی را که تهیه می کنید حاوی 50 تا 60 درصد هیدروکسی تریک اسید هستند.

متخصصان توصیه می کنند که برای لاغر شدن و کاهش وزن به مدت 12 هفته روزی 250 تا 1000 میلی گرم مکمل کامبوجا را 3 بار در روز و 1 ساعت قبل از هر وعده غذایی مصرف کنید. تحقیقات نشان می دهد که مصرف دوزهای بالا تاثیر بیشتری بر کاهش وزن افراد ندارد.

روش مصرف گارسینیا کامبوجیا

در بازار می توانید پودر و قرص های لاغری گارسینیا کامبوجیا را پیدا کنید که حاوی 20 تا 60 درصد عصاره پوست این مویه هستند.

میوه گارسینیا کامبوجیا را خشک کنید و به عنوان ادویه در طبخ انواع غذا استفاده می کنند.

طبع گارسینیا کامبوجیا

گارسینیا کامبوجیا دارای کلسیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، فسفر، روی و هیدروکسی تریک اسید می باشد.

گارسینیا کامبوجیا Garcinia cambogia با نام علمی Garcinia gummi-gutta میوه بومی کشور اندونزی، هند، سریلانکا و مالزی می باشد که مزه آن ترش است و به همین دلیل به صورت تازه استفاده نمی شود ولی در آشپزی بسیار کاربرد دارد.

عوارض و مضرات گارسینیا کامبوجیا

مسمومیت

گارسینیا کامبوجیا شاید باعث مسمومیت کبد شود. زیاده روی در مصرف کامبوجیا باعث ضعف، خستگی، بثورات پوستی، کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن، خشکی دهان، سردرد، حالت تهوع و اسهال می شود.

تداخل دارویی

کامبوجا شاید با داروهای آسم و آلرژی، داروی کاهش دهنده قند خون، مکمل های آهن، مسکن ها، داروهای ضد افسردگی، استاتین و وارفارین تداخل دارویی پیدا کند.

دوران بارداری و شیردهی

اطلاعاتی در مورد تاثیر آن بر زنان باردار و شیرده منتشر نشده است و به همین دلیل بهتر است خانم های باردار و شیرده از آن استفاده نکنند.

گارسینیا کامبوجیا

1. لاغری و کاهش وزن

برخی مطالعات نشان داده اند که گارسینیا کامبوجیا به دلیل مقادیر بالای هیدروکسی تریک اسید که دارد باعث عدم فعالیت آنزیم آدنوزین تری فسفات سیترات لیاز می شود که به تشکیل سلول های چربی در بدن کمک می کند.

همچنین هیدروکسی تریک اسید می تواند از تشکیل سلول های چربی ناشی از کالری بالای دریافتی بدن جلوگیری کرده و آن ها را به گلیکوژن تبدیل کند که برای ساخت عضلات ضروری می باشد.

برخی تحقیقات نشان می دهند که کامبوجیا به افزایش متابولیسم و بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کند. همچنین گفته می شود که این میوه شگفت انگیز باعث کاهش چربی شکم می شود.

با این حال مطالعات در سال 2011 نشان داده که کاهش وزن بسیار ناچیز و تنها در حدود 1 کیلوگرم در طول 12 هفته دوره درمان می باشد.

2. کاهش اشتها

مطالعات نشان می دهد که هیدروکسی تریک اسید موجود در کامبوجیا با افزایش تولید هورمون سروتونین به کاهش اشتها کمک کرده و ممکن است با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.

3. استرس و افسردگی

مقادیر بالای هیدروکسی تریک اسید به کاهش هورمون های استرس (کورتیزول) کمک کرده و با افزایش میزان سروتونین خون به بهبود خلق و خو و درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.

4. کلسترول خون

برخی مطالعات نشان داده اند که گارسینیا کامبوجیا می تواند به کاهش چربی خون (کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون) کمک کند.

کامبوجیا باعث افزایش کلسترول خون خون و کاهش کلسترول بد خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سکته قلبی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

5. دیابت و قند خون

بعضی از شواهد وجود دارد که نشان می دهد گارسینیا کامبوجیا به بدن کمک می کند تا متابولیسم گلوکز را بهبود بخشد، بهتر به انسولین پاسخ دهد و به این ترتیب باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

با وجود این فواید متخصصان توصیه می کنند که افراد دیابتی بهتر است از کامبوجیا استفاده نکنند چون هم با دارو های کاهش دهنده ی خون تداخل ایجاد می کند و هم ممکن است قند خون را به شدت کاهش داده و باعث هیپوگلیسمی شود.

در این مطلب با خواص میوه گارسینیا کامبوجیا آشنا شدید و می توانید برای لاغری هم از این میوه مصرف کنید.

منبع کوکا coca.ir

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *