طرز تهیه اگردک گیلانی شیرینی خوشمزه و محبوب شمالی

😋 آشپزی

طرز تهیه اگردک

آموزش طرز تهیه اگردک (نان گردک) گیلانی

در این قسمت برای علاقمندان به پخت شیرینی، روش تهیه نان گردک (اگردک) را به شما آموزش می دهیم و می توانید خیلی راحت این شیرینی محلی را در خانه درست کنید.

اگردک نان محلی بسیار خوشمزه ای است ه شیرین است و در شهرهای مختلف مانند همدانف ساوه، زنجان و یلان به روش های مختلفی تهیه می شود، البته این نان از نان های معروف قزوین هم می باشد، ولی در بسیاری از مناطق ایران مانند ماسوله استان گیلان هم این نان خوشمزه پخته می شود. شکر به کار رفته در این نان طعمی متفاوت دارد و برای استفاده بر روی سفره افطار پیشنهاد داده می شود.

در مطالب قبل طرز تهیه نان کشمش و دارچین، نان روغنی و نان دارچینی را اموزش دادیم و در این بخش هم روش تهیه نام محلی اگردک را می خوانید.

مواد لازم

  • مایه خمیر یک قاشق چای خوری
  • آرد 4 پیمانه
  • شیر ولرم 2 پیمانه
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • روغن مایع یک چهارم پیمانه
  • بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه اگردک

طرز تهیه

برای تهیه اگردک یا نان گردک، شیر ولرم را با روغن و زرده تخم مرغ مخلوط کنید و سپس بکینگ پودر، آرد، کره و مایه خمیر را به آرامی به آن اضافه کنید و هم بزنید، وقتی که مخلوط حاصل مقداری سفت شد با دست آن را ورز دهید، تا وقتی که دیگر خمیر به دست نچسبد، سپس آن را در کیسه نایلونی بریزید و به مدت 2 ساعت بگذارید در دمای محیط بماند تا حجم آن بیشتر شود و سبک شود.

حالا خمیر شما آماده شده است و برای اینکه مطمئن شوید خمیر نان به خوبی عمل آمده است، می توانید برای امتحانف انگشت را در خمیر فرو کنید، اگر جای انگشت پر شد، خمیر آماده شده است. سپس خمیر را در اندازه های یک پرتقال جدا کنیدف روی سطح صافی مانند میز یا سینیف کمی آرد بپاشید و با وردنه خمیر را به ضخامت نیم سانتی متر باز کنید و در ابعاد و اشکال دلخوهتان برش بزنید.

سپس درون یک ماهی تابه که روی حرارت ملایم قرار داده اید، کمی روغن بریزید و بگذارید تا داغ شود، مقدار روغن باید طوری باشد که خمیر در حدود نیم سانتی متر زیر روغن قرار بگیرد. حالا پس از تکان دادن آرد اضافی سطح خمیرها، آنها را درون روغن سرخ کنید. وقتی که دو طرف نان پخته شدف می توانید آن را از روغن خارج کنید و بر روی دستمال روغن گیر بگذارید تا روغن اضافی نان ها گرفته شود. حالا نان محلی شما آماده است و می توانید آن را در وعده صبحانه و یا عصرانه میل کنید.

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *